Bell Work is = x_ of 100 17 = x_ 27 100 17 x 100 = 27x 1700 = 27x x = 62.96% or 63%

Upload
louisadouglas 
Category
Documents

view
221 
download
0
Transcript of Bell Work is = x_ of 100 17 = x_ 27 100 17 x 100 = 27x 1700 = 27x x = 62.96% or 63%
Bell Work is = x_ of = x_ x 100 = 27x 1700 = 27x x = 62.96% or 63% Percent of Change Percent of Change You Try = 30% Percent of Change Percent of Change You Try = 25% Rally Coach 20% 73% 19% 25% Sales Tax, Tip and Discount Sales Tax Sales tax is an additional amount of money charged on items that people buy. The cost of an item is the regular prices plus the sales tax. Sales Tax Sales Tax You Try 5.5% = $42 x = $2.31 $42 + $2.31 = $44.31 BELL WORK A pair of shoes costs $ What is the total cost of the shoes if there is a 6.5% sales tax? Can you buy the shoes if you have $100 to spend? 6.5% of $95.50 = x $95.50 = $6.21 $ $6.21 = $ OR 106.5% of $95.50 = x $95.50 = $101.71 Tip/ Gratuity A tip or gratuity is a small amount of money in return for a service. The total price is the regular price of the service plus the tip. Tip/ Gratuity $15 x 20% = $15 x.20 = 3.00 $15 + $3 = $18 OR $15 x 120% = $15 x 1.2 =$18 Tip/ Gratuity 20% + 6% = 26% or.26 $42 x 0.26 = $10.92 $ $10.92 = $52.92 OR $42 x 126% = $42 x 1.26 =$52.92 Discount Discount is the amount in which the regular price of an item is reduced. The sale price is the regular price minus the discount. Discount Discount You Try $42 x 15% = $42 x 0.15 = $6.30 $ $6.30 = $35.70 OR 100%  15% = 85% = 0.85 $42 x 0.85 = $35.70 Discount Discount You Try $15.50 x 25% = $15.50 x 0.25 = $3.88 $ $3.88 = $11.62 (Discounted Price) $11.62 x 6.5% tax = $11.62 x.065 = $0.76 (Sales Tax) $ $0.76 = $ %  25% = 75% = 0.75 $15.50 x 0.75 = $11.62 (Discounted Price) $11.62 x 6.5% = $11.62 x 0.65 = $0.76 (Sales Tax) $ $0.76 = $12.38 OR Discount Discount You Try Exit Slip How will you use sales tax, tip and discount in the real world? List one example of each of the following. Sales Tax Tip/ Gratuity Discount